Biała kiełbasa w sosie cebulowo-piernikowym

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Składniki :

  • 4 małe białe kiełbaski
  • 2 średnie cebule
  • 1 gruba na 1 centymetr kromka korzennego piernika
  • 1 szklanka wody
  • Sos sojowy
  • Pieprz mielony

Białą kiełbasę zalać szklanką wody. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować 15 minut. Wyjąć kiełbasę a do wywaru wrzucić usiekaną drobno cebulę. Dusić ją przez 15 minut. Dołożyć pokruszony piernik i rozgotować go . Sos zmiksować lub przetrzeć przez sito. Doprawić sosem sojowym i mielonym pieprzem. Smaczniejsze jest gdy piernik jest z tych o korzennym smaku, mniej słodki .

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Żółte paznokcie
Dlatego ja zmywam lakier zaraz po imprezie czy innej okazji, nie trzymam długo na paznokciach.
Tanie gotowanie
Ja nie lubię odgrzewanego,zwłaszcza z mikrofali. Jest gumowate...
Srebrna torebka, jaki kolor butów?
Z nią zawsze jest problem, lepsze są jednak stonowane kolory...
najbardziej nietrafiony prezent
Dostałam raz taki na 18-tkę - krowę ze śmiesznym napisem, chyba miało być...