Befsztyk z grilla z pomidorkami koktajlowymi

11 maja 2010, dodał: Scarlett
Artykuł zewnętrzny

Moja ulubiona wersja z grilla:

składniki:

– 4 plastry polędwicy wołowej
– marynata: duża cytryna, ząbek czosnku, sól, pieprz, łyżka winiaku, 3 łyżki oliwy,
– 10 pomidorków koktajlowych

Mięso wypłukać i osuszyć, przełozyć do naczynia, z cytryny wycisnąć sok, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, winiak, oliwę, pieprz i sól i wymieszać składniki. Powstałą marynatą natrzeć plastry mięsa, ponownie włożyć do miski, przykryć na 4 godziny i włożyć do lodówki. Następnie befsztyki osączyć z marynaty i grillować często smarując marynatą, pod koniec grillowania na tacce przypiekać pomidorki, które również można polać marynatą.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...