Befsztyk z grilla z pomidorkami koktajlowymi

11 maja 2010,
dodał: Scarlett
Artykuł zewnętrzny

Moja ulubiona wersja z grilla:

składniki:

– 4 plastry polędwicy wołowej
– marynata: duża cytryna, ząbek czosnku, sól, pieprz, łyżka winiaku, 3 łyżki oliwy,
– 10 pomidorków koktajlowych

Mięso wypłukać i osuszyć, przełozyć do naczynia, z cytryny wycisnąć sok, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, winiak, oliwę, pieprz i sól i wymieszać składniki. Powstałą marynatą natrzeć plastry mięsa, ponownie włożyć do miski, przykryć na 4 godziny i włożyć do lodówki. Następnie befsztyki osączyć z marynaty i grillować często smarując marynatą, pod koniec grillowania na tacce przypiekać pomidorki, które również można polać marynatą.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....