Bazyliowa jajecznica w vafini
Artykuł zewnętrzny
Pyza pokazała mi te wafelki (dziękuję). A bazylia na oknie zainspirowała do kompozycji smakowej.
Czas: 10 minut
Składniki :
- 4 jajka
- 2 łyżki masła
- 4 plasterki polędwicy surowej wędzonej
- 3 łyżki pokrojonego drobnego szczypiorku
- 2 łyżki pokrojonej drobno świeżej bazylii
- sól ( użyłam Różową himalajską )
- pieprz mielony
- 16 wafelków Vafini ( można jajecznicę podać normalnie nie ma potrzeby umieszczą jej w wafelkach- to tylko dekoracja )
Pokroić w cienkie paseczki polędwicę i podsmażyć ją na rumiano na maśle. Wbić na patelnię jajka. Posypać szczypiorem i bazylią. Doprawić sola i pieprzem. Smażyć mieszając aż jajecznica się zetnie. Nakładać w wafelki. Podawać na świeżo bo wafelki miękną.