Bazyliowa jajecznica w vafini

8 sierpnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pyza pokazała mi te wafelki  (dziękuję). A bazylia na oknie zainspirowała do kompozycji smakowej.

Czas: 10 minut

Składniki :

  • 4 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 4 plasterki polędwicy surowej wędzonej
  • 3 łyżki pokrojonego drobnego szczypiorku
  • 2 łyżki pokrojonej drobno świeżej bazylii
  • sól ( użyłam Różową himalajską )
  • pieprz mielony
  • 16 wafelków Vafini ( można jajecznicę podać normalnie nie ma potrzeby umieszczą jej w wafelkach- to tylko dekoracja )

Pokroić w cienkie paseczki polędwicę  i podsmażyć ją na rumiano na maśle. Wbić na patelnię jajka. Posypać szczypiorem i bazylią. Doprawić sola i pieprzem. Smażyć mieszając aż jajecznica się zetnie. Nakładać w wafelki. Podawać na świeżo bo wafelki miękną.

file1312810546



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz