Bazyliowa jajecznica w vafini

8 sierpnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pyza pokazała mi te wafelki  (dziękuję). A bazylia na oknie zainspirowała do kompozycji smakowej.

Czas: 10 minut

Składniki :

  • 4 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 4 plasterki polędwicy surowej wędzonej
  • 3 łyżki pokrojonego drobnego szczypiorku
  • 2 łyżki pokrojonej drobno świeżej bazylii
  • sól ( użyłam Różową himalajską )
  • pieprz mielony
  • 16 wafelków Vafini ( można jajecznicę podać normalnie nie ma potrzeby umieszczą jej w wafelkach- to tylko dekoracja )

Pokroić w cienkie paseczki polędwicę  i podsmażyć ją na rumiano na maśle. Wbić na patelnię jajka. Posypać szczypiorem i bazylią. Doprawić sola i pieprzem. Smażyć mieszając aż jajecznica się zetnie. Nakładać w wafelki. Podawać na świeżo bo wafelki miękną.

file1312810546



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...