Informacje producenta
Producent: P.P.H Tabit
Skład: Mąka żytnia typ 2000 (razowa), woda.
Przygotowanie: Gotować 4-6 minut w zależności od formy makaronu.
Przechowywanie: Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Inne: Ekologiczny wegetariański
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Otwock
Opakowanie: 400 g
Cena: 4,20 – 4,90
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 1378 kJ / 325 kcal
Białko: 8.4 g
Tłuszcz: 1.4 g
Węglowodany ogółem: 69.6 g
Opinia:
Makaron bardzo dobry gatunkowo, nie skleja się. Nie trzeba długo gotować, jednak odpowiednio miękki dla mnie był po 7 minutach. Zawiera śladowe ilości otrębów i zarodków. Dzięki brązowemu kolorowi i dużym świderkom można przyrządzić z niego wspaniałe, atrakcyjne potrawy. Podczas gotowania wydziela charakterystyczny zapach. Smak bardzo dobry. Opakowanie przyjazne dla oka ;)
Potrawy jakie przygotowałam z użyciem makaronu Bartolini Eko Żytni Razowy :
Makaron razowy z sosem serowo – pieczarkowym