Barszyk czysty z grzybami

3 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

3 buraki czerwone
1,5 l wody
garść grzybów suszonych (najlepiej borowiki)
5 listków laurowych
5 ziela angielskiego
sól i pieprz do smaku
ocet
cukier

Gotujemy obrane buraki, przekrojone na połowę. Po pół godziny dodajemy wcześniej zalane gotującą wodą i wymoczone grzyby. Dodajemy listki i ziele angielskie, gotujemy aż buraki będą miękkie. Do barszczu w czasie gotowania dolewamy 2 łyżki octu, wtedy barszcz ma ładny kolor. Doprawiamy do smaku, możemy też dodac kostkę rosołową. Barszczyk może być do uszek, krokietów, lub do popicia.

file1267654618



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...