Barszczyk z ziemniakami

23 października 2019,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– pęczek botwinki
– pęczek włoszczyzny
– 3 ziemniaki
– 2 pomidory
– 1/2 szklanki śmietany
– 2 łyżki oleju
– 2 łyżki posiekanego koperku
– sól, pieprz
– sok z cytryny

Przygotowanie:
Buraczki razem z liśćmi dokładnie oczyścić, opłukać i drobno pokroić. Włoszczyznę oraz ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. W rondlu mocno rozgrzać olej, wrzucić przygotowane składniki i obsmażyć przez 3 min. Warzywa zalać 1 l wrzątku, dodać pokrojone buraczki z botwinką i gotować na wolnym ogniu ok. 30 min. Pomidory sparzyć, obrać ze skorki, pokroić w kostkę i włożyć do zupy pod koniec gotowania. Zupę doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszać ze śmietaną. Wlać na talerze, posypać posiekanym koperkiem. Ugotowane jajka obrać ze skorupki, pokroić na cząstki lub połówki. Tuż przed podaniem włożyć jajka do talerzy z zupą.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...