Barszczyk z ziemniakami

23 października 2019, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– pęczek botwinki
– pęczek włoszczyzny
– 3 ziemniaki
– 2 pomidory
– 1/2 szklanki śmietany
– 2 łyżki oleju
– 2 łyżki posiekanego koperku
– sól, pieprz
– sok z cytryny

Przygotowanie:
Buraczki razem z liśćmi dokładnie oczyścić, opłukać i drobno pokroić. Włoszczyznę oraz ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. W rondlu mocno rozgrzać olej, wrzucić przygotowane składniki i obsmażyć przez 3 min. Warzywa zalać 1 l wrzątku, dodać pokrojone buraczki z botwinką i gotować na wolnym ogniu ok. 30 min. Pomidory sparzyć, obrać ze skorki, pokroić w kostkę i włożyć do zupy pod koniec gotowania. Zupę doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszać ze śmietaną. Wlać na talerze, posypać posiekanym koperkiem. Ugotowane jajka obrać ze skorupki, pokroić na cząstki lub połówki. Tuż przed podaniem włożyć jajka do talerzy z zupą.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.