Barszcz z prośnianek

15 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    30 dag prośnianek ( inaczej gąski, zielonki) (mogą być mrożone)
    1 mała cebulka
    1 marchew
    kawałek selera
    wegeta
    listek laurowy
    ziele angielskie
    pieprz
    łyżka mąki
    1/2 szklanki śmietany 18 %

    Grzyby oczyścić z piasku, wymoczyć w soli. Do wody (1 litr) z dodatkiem wegety, marchewki, selera i pokrojonej w kostkę cebuli wrzucić grzyby. Gotować około 30 minut. Na koniec gotowania wrzucić rozgniecione ziele angielskie i listek laurowy. Zaprawić mąką i śmietaną. Doprawić pieprzem. Podawać z ziemniakami. Może też być jako danie wigilijne.

    file1263592643



    FORUM - bieżące dyskusje

    Wolontariat zagraniczny
    Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
    Cukrzyca za ciąża
    Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
    Sieć C&A
    No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
    57 proc. osób do 40 roku życia nie …
    I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...