Barszcz z prośnianek

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    30 dag prośnianek ( inaczej gąski, zielonki) (mogą być mrożone)
    1 mała cebulka
    1 marchew
    kawałek selera
    wegeta
    listek laurowy
    ziele angielskie
    pieprz
    łyżka mąki
    1/2 szklanki śmietany 18 %

    Grzyby oczyścić z piasku, wymoczyć w soli. Do wody (1 litr) z dodatkiem wegety, marchewki, selera i pokrojonej w kostkę cebuli wrzucić grzyby. Gotować około 30 minut. Na koniec gotowania wrzucić rozgniecione ziele angielskie i listek laurowy. Zaprawić mąką i śmietaną. Doprawić pieprzem. Podawać z ziemniakami. Może też być jako danie wigilijne.

    file1263592643



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
    Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
    Jaki utrwalacz do pazknoci ???
    Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
    Niechęć do macierzyństwa
    W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
    pasemka na czarne włosy
    Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...