Barszcz z prośnianek

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    30 dag prośnianek ( inaczej gąski, zielonki) (mogą być mrożone)
    1 mała cebulka
    1 marchew
    kawałek selera
    wegeta
    listek laurowy
    ziele angielskie
    pieprz
    łyżka mąki
    1/2 szklanki śmietany 18 %

    Grzyby oczyścić z piasku, wymoczyć w soli. Do wody (1 litr) z dodatkiem wegety, marchewki, selera i pokrojonej w kostkę cebuli wrzucić grzyby. Gotować około 30 minut. Na koniec gotowania wrzucić rozgniecione ziele angielskie i listek laurowy. Zaprawić mąką i śmietaną. Doprawić pieprzem. Podawać z ziemniakami. Może też być jako danie wigilijne.

    file1263592643



    FORUM - bieżące dyskusje

    zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
    "Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
    Outlet - Promocje
    Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
    Jaki odkurzacz
    Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
    Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
    Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...