Barszcz czerwony zaprawiany

26 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 porcja rosołowa
2 – 3 buraki czerwone
1 kostka rosołowa
listek laurowy
ziele angielskie
ocet
cukier
sól, pieprz
1 łyżka mąki
½ szklanki śmietany

Buraki obrać, pokroić, wrzucić do garnka i gotować wraz z porcją rosołową (może być też inne mięso np. wieprzowe). Dodać kostkę rosołową, listek i ziele angielskie oraz wlać łyżkę octu, żeby barszcz miał ładny kolor czerwony. Jak już wszystko będzie miękkie, zaprawić mąką i śmietaną oraz doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami.

file1264507545



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...