Barszcz czerwony zaprawiany

26 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 porcja rosołowa
2 – 3 buraki czerwone
1 kostka rosołowa
listek laurowy
ziele angielskie
ocet
cukier
sól, pieprz
1 łyżka mąki
½ szklanki śmietany

Buraki obrać, pokroić, wrzucić do garnka i gotować wraz z porcją rosołową (może być też inne mięso np. wieprzowe). Dodać kostkę rosołową, listek i ziele angielskie oraz wlać łyżkę octu, żeby barszcz miał ładny kolor czerwony. Jak już wszystko będzie miękkie, zaprawić mąką i śmietaną oraz doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami.

file1264507545



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...