Barszcz czerwony zaprawiany

26 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 porcja rosołowa
2 – 3 buraki czerwone
1 kostka rosołowa
listek laurowy
ziele angielskie
ocet
cukier
sól, pieprz
1 łyżka mąki
½ szklanki śmietany

Buraki obrać, pokroić, wrzucić do garnka i gotować wraz z porcją rosołową (może być też inne mięso np. wieprzowe). Dodać kostkę rosołową, listek i ziele angielskie oraz wlać łyżkę octu, żeby barszcz miał ładny kolor czerwony. Jak już wszystko będzie miękkie, zaprawić mąką i śmietaną oraz doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami.

file1264507545



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....