Barszcz czerwony z żurawiną i pulpetami drobiowymi | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Barszcz czerwony z żurawiną i pulpetami drobiowymi

14 grudnia 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares
Składniki:
50 dag buraków 
1 marchewka 
1,5 litra bulionu warzywno- drobiowego (może być z kostki)
1 jabłko 
1 łyżka suszonej żurawiny
1 łyżeczka soku z cytryny do smaku
liść laurowy
pieprz,sól,majeranek do smaku

40 dag piersi z kurczaka 
1 łyżka kaszki kukurydzianej
1/3 szklanki śmietanki kremowej
sól,pieprz do smaku 

Buraki,marchewkę umyć,obrać i pokroić w cienkie plasterki,zalać gorącym bulionem,dodać liść laurowy i gotować 20 minut.W połowie
gotowania dodać starte na tarce jabłka. Ostawić na 20 minut ,przecedzić i przyprawić do smaku. Żurawinę dodać do barszczu.
Piersi z kruczka umyć,osuszyć,zmielić dodać kaszkę kukurydzianą,śmietankę, wszystko wymieszać. Przyprawić do
smaku,uformować małe kulki. Barszcz zagotować,wrzucić pulpety,ugotować je do miękkości.

file1387030429

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...