Barszcz czerwony wołowy

11 grudnia 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość porcji: 3-5
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:
1 opakowanie Barszczu czerwonego Ekspresowego Knorr
30 dag mięsa wołowego (szpondra)
½ pęczka włoszczyzny
10 g suszonych grzybów
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego

Sposób przygotowania:
1. Wlej 1,5 litra wody do dużego garnka i dodaj wołowinę. Zagotuj i zbierz powstałą pianę.
2. Namocz wcześniej grzyby. Do gotującego się mięsa dodaj obraną i rozdrobnioną włoszczyznę, namoczone grzyby, liście laurowe oraz ziele angielskie i wszystko gotuj.
3. Następnie wyjmij mięso z wywaru i całość przecedź.
4. Mięso porwij rękami na mniejsze kawałki. Pokrój grzyby na cienkie paski. Dodaj wszystko z powrotem do wywaru.
5. Dodaj do wywaru Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr, dokładnie wymieszaj i podawaj.
źródło: www.przepisy.pl

Barszcz czerwony na wolowinie