Barszcz czerwony o smaku wiśniowym

4 lutego 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pomysł na barszczyk czerwony o lekko wiśniowym posmaku .

Czas : 1,5 godziny

Składniki :

1 ćwiartka kurczaka

0,3 kg wołowiny rosołowej

3 marchewki

1 pietruszka

1/8 selera ( wielkości pietruszki )

1/3 pora

1 cebula

1 kg buraków

15 wiśni bez pestek ( mogą być mrożone )

3 liście laurowe

4 ziela angielskie

1 goździk

1 mała papryczka chilli

maggi ( lub inna przyprawa do zup ) – ja używam Barszczu czerwonego Konrra w proszku do ostatecznego doprawienia zupy

sól

pieprz mielony

1 grzybek suszony

Mięso , obrane warzywa , obrane i pokrojone na kawałki buraki , przyprawy ( oprócz maggi ), 1/3 łyżeczki soli, ½ łyżeczki pieprzu ,papryczkę chilli , wiśnie – ułożyć w dużym , szerokim garnku i zalać wodą . Doprowadzić do wrzenia , zmniejszyć gaz i gotować 1,5 godziny ( ma tylko lekko ,, mrugać „ ).Przecedzić wywar ( jeśli trzeba to przez gazę ).Doprawić do smaku ( jeśli doprawiamy inną przyprawa niż Barszcz czerwony to proponuję dodatkowo dodać odrobinę soku z cytryny który nie tylko lekko zakwasi barszczyk , ale i wydobędzie jego rubinowy kolor .

Mięso wyjęte z zupy obrać od kości. Usunąć skóry, i chrząstki .Zmielić i użyć jako farsz np. do pasztecików które podamy do tego barszczu .

Ja podałam z ,, Rożkami z francuskiego ciasta z obgotowaną kapustą i pieczarkami „

file1265319277



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...