Barszcz biały z pulpetami z białej kiełbasy

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : 45 minut

Składniki :

  • 2 białe kiełbasy- surowe
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • 1/8 selera
  • 1 torebka barszczu białego Knorra
  • ½ szklanki słodkiej śmietanki
  • 3 łyżki kaszki manny błyskawicznej
  • 1 łyżka majeranku
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew w pól plasterki. Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Włożyć wszystko do garnka , zalać 1 litrem wody i gotować 20 minut. Z kiełbasek zdjąć skórkę i, mięso wymieszać z kaszką manną i majerankiem. Uformować 25-30 kuleczek. Wrzucać na wrzący wywar. Gotować znów 20 minut. Barszcz biały rozrobić z ½ szklanki zimnej wody w wlać do zupy. Gotować na małym gazie 10 minut. Wlać śmietankę. Podawać posypany natkę pietruszki .

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Plac zabaw przy przedszkolu
Przedszkole powinno zapewniać dzieciom możliwość korzystania z placu zabaw i możliwość zabawy na świeżym powietrzu.
On nie chce dziecka
Poproś faceta, by wyjaśnił ci powody, dla których nie chce mieć dziecka. Powiedz...
Zafarbowane rzeczy
Sól działa jak naturalny odplamiacz, który pomaga wyciągać niechciane farby z tkanin. Po zauważeniu...
Problem z włosami
Cienkie i rzadkie włosy to często także wynik złej, a nawet agresywnej stylizacji. Codzienne...