Bananowe szaleństwo
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
4 banany, ze skórką, przekrojone na połowę wzdłużnie
4 łyżki roztopionego masła
4 gałki lodów waniliowych (lub ulubionego smaku)
1/2 szklanki sosu czekoladowego
bita śmietana, do ozdoby
4 banany, ze skórką, przekrojone na połowę wzdłużnie
4 łyżki roztopionego masła
4 gałki lodów waniliowych (lub ulubionego smaku)
1/2 szklanki sosu czekoladowego
bita śmietana, do ozdoby
Przygotowanie:
Rozgrzać grill. Nasmarować banany w miejscu przecięcia roztopionym masłem, a następnie położyć je rozcięciem na gorącym ruszcie grilla. Piec na złoty kolor przez około 2 min. Stronę ze skórką grillować 2 min. więcej. Lody rozłożyć do 4 miseczek, kładąc gałkę w środku. Wkoło ułożyć banany, lekko rozchylając skórkę. Lody udekorować czekoladą i bitą śmietaną. Podawać ciepłe.
Rozgrzać grill. Nasmarować banany w miejscu przecięcia roztopionym masłem, a następnie położyć je rozcięciem na gorącym ruszcie grilla. Piec na złoty kolor przez około 2 min. Stronę ze skórką grillować 2 min. więcej. Lody rozłożyć do 4 miseczek, kładąc gałkę w środku. Wkoło ułożyć banany, lekko rozchylając skórkę. Lody udekorować czekoladą i bitą śmietaną. Podawać ciepłe.