Banan w berecie

7 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowane banany z bitą śmietaną

Składniki:
6 dojrzałych bananów ze skórką, przekrojone na połowę (wzdłużnie)
6 łyżek miodu,
3/4 szklanki brązowego cukru
lody waniliowe
sos karmelowy i rumowy
2 szklanki lekko słodzonej bitej śmietany
drobno posiekane prażone orzeszki ziemne lekko solone
6 wiśni Maraschino
Przygotowanie:
Rozgrzać grill i wysmarować olejem ruszt grilla. Umieścić połówki banana, przeciętą stroną w górę, skropić równomiernie miodem. Posypać brązowym cukrem. Układać prostopadłe do rusztu grilla. Piec aż banany skarmelizują się wokół krawędzi, tj. 3 do 5 min. Za pomocą łopatki, ostrożnie zdjąć z bananów z ich skórki i układać po 2 kawałki banana na każdym talerzyku. Ozdobić każdego banana 1 lub 2 gałkami lodów waniliowych. Skropić sosami i przybrać bitą śmietaną oraz posypać posiekanymi orzeszkami. Ozdobić każdego banana wisienką.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...