Balsamowane steki

28 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane steki z cebulą
Składniki:
1/2 szklanki octu balsamicznego
6 łyżek oliwy z oliwek
1/3 filiżanki posiekanej cebuli
1 łyżka posiekanego świeżego tymianku
1 1/2 łyżeczki soli morskiej
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
4 steki
Przygotowanie:
Wymieszać ocet i oliwę z oliwek. Dodać cebulę, tymianek, sól i pieprz. Włożyć mięso i marynować w lodówce przez 1 godzinę, obracając od czasu do czasu. Na rozgrzany grill położyć kawałki cebuli i steki. Piec około 5-10 min. (lub dłużej w razie potrzeby). Podawać steki pokrojone w cienkie plasterki, z ulubionymi dodatkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...