Bakłażany nadziewane warzywami i kaszą jaglaną

15 listopada 2010, dodał: Centrum Dietetyczne Ventis
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

kasza jaglana,

bakłażan,

papryka czerwona,

pomidory,

natka pietruszki

Wykonanie: bakłażany przepołowić na połówki, wydrążyć gniazda w formie łódeczki. Środki pokroić w kostkę, dodać pokrojone pomidory i paprykę- przyprawić i dusić w niewielkiej ilości wody. Łódeczki nadziać farszem wymieszanym z ugotowaną kaszą- zapiec w piekarniku do miękkości (danie można zrobić w parowarze lub na patelni pod przykryciem z niewielką ilością wody). Pod koniec posypać posiekaną natką. Podawać na ciepło.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...