Bakłażany nadziewane warzywami i kaszą jaglaną

15 listopada 2010, dodał: Centrum Dietetyczne Ventis
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

kasza jaglana,

bakłażan,

papryka czerwona,

pomidory,

natka pietruszki

Wykonanie: bakłażany przepołowić na połówki, wydrążyć gniazda w formie łódeczki. Środki pokroić w kostkę, dodać pokrojone pomidory i paprykę- przyprawić i dusić w niewielkiej ilości wody. Łódeczki nadziać farszem wymieszanym z ugotowaną kaszą- zapiec w piekarniku do miękkości (danie można zrobić w parowarze lub na patelni pod przykryciem z niewielką ilością wody). Pod koniec posypać posiekaną natką. Podawać na ciepło.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...