Bakłażan z serem w 25 min

7 czerwca 2011,
dodał:
Artykuł zewnętrzny

Coś smacznego i lekkiego:)

Składniki:

1 bakłażan

250 g chudego twarogu

1 pęczek szczypiorku

2-3 niewielkie pomidory

150 g jogurtu naturalnego

oliwa z oliwek

sól, pieprz

Wykonanie:

Twarożek wkładam do miseczki i dokładnie rozgniatam widelcem. Szczypiorek płuczę i osuszam oraz drobno go siekam. Dodaję go do sera. Doprawiam do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszam. Wlewam jogurt i mieszam aby wszystkie składniki się połączyły. Bakłażan myję i osuszam. Kroję go na plastry o grubości 1 cm. Opruszam je z obu stron solą oraz pieprzem. Po czym odkładam na kilka minut aby puściły sok. Odciskam plastry na papierowym ręczniku a następnie obsmażam z obu stron na rozgrzanej patelni z oliwą. Umażone plastry bakłażana osączam na ręczniku papierowym. Następnie na połówkach bakłażana układam porcję twarożku i pokrojone w plastry pomidory. Można też udekorować bakłażany listkami bazylii.

Smacznego:)

file1307448325



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...