Bakłażan smażony panierowany

16 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 bakłażan
2 jajka
bułka tarta 1 szkl
wegeta 1 łyżka
pieprz szczypta

Bakłażana pokroić w cienkie plastry około 1 cm. Posolić, zostawić na kilka minut, żeby puścił sok. Na jednym talerzu rozbić 2 jajka a do drugiego wsypać tartej bułki. Bakłażana opłukać pod bieżącą wodą, osączyć. Posypać wegetą i pieprzem. Maczać w tartej bułce, w jajku i znów w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z pieczywem lub jako samodzielna przekąska.

file1266347109



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...