Bakłażan smażony panierowany

16 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 bakłażan
2 jajka
bułka tarta 1 szkl
wegeta 1 łyżka
pieprz szczypta

Bakłażana pokroić w cienkie plastry około 1 cm. Posolić, zostawić na kilka minut, żeby puścił sok. Na jednym talerzu rozbić 2 jajka a do drugiego wsypać tartej bułki. Bakłażana opłukać pod bieżącą wodą, osączyć. Posypać wegetą i pieprzem. Maczać w tartej bułce, w jajku i znów w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z pieczywem lub jako samodzielna przekąska.

file1266347109



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...