Bakłażan smażony panierowany

16 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 bakłażan
2 jajka
bułka tarta 1 szkl
wegeta 1 łyżka
pieprz szczypta

Bakłażana pokroić w cienkie plastry około 1 cm. Posolić, zostawić na kilka minut, żeby puścił sok. Na jednym talerzu rozbić 2 jajka a do drugiego wsypać tartej bułki. Bakłażana opłukać pod bieżącą wodą, osączyć. Posypać wegetą i pieprzem. Maczać w tartej bułce, w jajku i znów w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z pieczywem lub jako samodzielna przekąska.

file1266347109



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...