Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym

24 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym


Doskonała przekąska .Można podawać samą lub jako dodatek do różnych dań.

Czas : 10 minut

Składniki :

1 wąska bagietka ( taka długości ok. 30 cm )
7-8 łyżeczek masła
1 mini kostka czosnkowa Knorra ( lub roztarty z solą ząbek czosnku )

Masło utrzeć z rozkruszoną mini kostką czosnkową lub utartym czosnkiem .Bagietkę naciąć na ukos w 7-8 miejscach tak by nie przeciąć bułki do końca .W każde nacięcie włożyć łyżeczkę masła czosnkowego . Docisnąć do siebie kawałki bułki by się skleiły. Zapiekać w gorącym piekarniku ok. 5 minut ( trzeba pilnować aż masło się roztopi i wsiąknie w bagietkę a wierzch się lekko zarumieni i zrobi chrupiący .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...