Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym


Doskonała przekąska .Można podawać samą lub jako dodatek do różnych dań.

Czas : 10 minut

Składniki :

1 wąska bagietka ( taka długości ok. 30 cm )
7-8 łyżeczek masła
1 mini kostka czosnkowa Knorra ( lub roztarty z solą ząbek czosnku )

Masło utrzeć z rozkruszoną mini kostką czosnkową lub utartym czosnkiem .Bagietkę naciąć na ukos w 7-8 miejscach tak by nie przeciąć bułki do końca .W każde nacięcie włożyć łyżeczkę masła czosnkowego . Docisnąć do siebie kawałki bułki by się skleiły. Zapiekać w gorącym piekarniku ok. 5 minut ( trzeba pilnować aż masło się roztopi i wsiąknie w bagietkę a wierzch się lekko zarumieni i zrobi chrupiący .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...