Babka z jabłkami w czekoladzie

29 października 2012, dodał: Marta11986
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanka mleka
  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki oleju
  • 5 dag drożdży
  • 2 łyżki śmietany
  • zapach śmietankowy
  • 1 łyżka kakao
  • 2 jabłka
  • polewa kakaowa
  • perełki

PRZYGOTOWANIE:

Drożdże rozkruszyć i wymieszać z mlekiem,dodać łyżeczkę cukru.Odstawić na 15 minut.Jajka zmiksować z resztą cukru.Przelać do drożdży i dodać resztę składników i dokładnie wszystko wymieszać.Jabłka obrać i zetrzeć na tarce,dodać do masy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy i  obsypanej bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temperaturze ok.180 stopni.Rozrobić polewę i polać babkę.Ozdobić perełkami.

file1351528156