Babka z jabłkami w czekoladzie
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki mąki
- 3/4 szklanka mleka
- 3 jajka
- 0,5 szklanki cukru
- 3/4 szklanki oleju
- 5 dag drożdży
- 2 łyżki śmietany
- zapach śmietankowy
- 1 łyżka kakao
- 2 jabłka
- polewa kakaowa
- perełki
PRZYGOTOWANIE:
Drożdże rozkruszyć i wymieszać z mlekiem,dodać łyżeczkę cukru.Odstawić na 15 minut.Jajka zmiksować z resztą cukru.Przelać do drożdży i dodać resztę składników i dokładnie wszystko wymieszać.Jabłka obrać i zetrzeć na tarce,dodać do masy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy i obsypanej bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temperaturze ok.180 stopni.Rozrobić polewę i polać babkę.Ozdobić perełkami.