Babka piaskowa w czekoladzie

7 grudnia 2010,
dodał: ALINKA-A5
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • szklanka cukru
  • 250 g masła
  • 6 jajek
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia DELECTA
  • 1 opakowanie cukru waniliowego DELECTA
  • 10 łyżek śmietany ramy do ubijania-lub innej 30 %
  • 4 łyżki kakao np puchatek (nie gorzkie)

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Wbijać stopniowo jajka cały czas ucierając. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać i wymieszać z masą. Dodać śmietanę. Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao. Foremkę wysmarować tłuszczem i oprószyć bułka tarta. Wlewać nas zmianę do formy po trochę masy jasnej i ciemnej. Piec ok. 60 min. w temp. 155°C (termoobieg) lub 175°C (normalny piec elektryczny lub gazowy). Wystygłe ciasto polać roztopiona polewa lub oprószyć cukrem pudrem, lub posypką kolorową DELECTA.

file1291715456



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.