Babka na DZIEŃ MATKI

9 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    Biszkopt:
    3 jajka
    3/4 szkl cukru
    1 szkl mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    masa z pianek Marshmallows od Haribo
    1 opakowanie pianek (175g)
    1 łyżka wody
    1/2 szklanki cukru pudru
    olejek migdałowy
    ozdoby do dekoracji

      Upiec biszkopt. Przekroić, posmarować masą orzechową, można lekko nasączyć z dala od brzegów. Następnie przystępujemy do masy cukrowej. Pianki rozpuszczamy w wodzie, delikatnie podgrzewając, ale nie dopuścić do zagotowania. Jak już się rozpuszczą dodać zapach migdałowy i połowę cukru pudru. Wymieszać dokładnie, następnie dodać resztę cukru i zagniatać aż masa będzie jak plastelina i będzie odstawała od ręki w czasie gniecenia. Następnie rozwałkować, podsypując cukrem pudrem, żeby się nie przylepiało do wałka. Na wierzch ciasto posmarować lekko samym masłem i na to położyć cienko rozwałkowaną masę cukrową. Na dole wyrównać nożem. Udekorować kwiatkami z lukru lub wedle uznania i własnych pomysłów. SMACZNEGO !!!

      file1263049903



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz