Babka domowa Majonezy – pomysł

16 marca 2014, dodał: Lucynda
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

opakowanie ciasta w proszku „Majonezy” Babka Domowa
zgodnie z przepisem na opakowaniu ciasta: 2 jajka, 1/2 szklanki wody i 7 łyżek oleju
1 galaretka wiśniowa
1 śmietana kremówka 30%
Przygotowujemy ciasto według przepisu (zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jajka, wodę i olej. Całość zmiksować na obrotach ok. 5 minut lub wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełożyć do wysmarowanej blaszki (mała tortownica), piec w piekarniku około 45 minut w temp. 180 stopni C.
W międzyczasie zrobić galaretkę i odstawić ją do stężenia. upieczone ciasto ostudzić. A w tym czasie ubić na sztywno śmietankę, na koniec ubijania dodać cukier puder-1/3 szkl. cuktru pudru.
Na ostudzone ciasto wyłożyć tężejącą galaretkę, a na wierzch bitą śmietanę. Odstawić na 1 godzinę do lodówki.

 

file1394979940



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.