Babka domowa Majonezy – pomysł

16 marca 2014, dodał: Lucynda
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

opakowanie ciasta w proszku „Majonezy” Babka Domowa
zgodnie z przepisem na opakowaniu ciasta: 2 jajka, 1/2 szklanki wody i 7 łyżek oleju
1 galaretka wiśniowa
1 śmietana kremówka 30%
Przygotowujemy ciasto według przepisu (zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jajka, wodę i olej. Całość zmiksować na obrotach ok. 5 minut lub wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełożyć do wysmarowanej blaszki (mała tortownica), piec w piekarniku około 45 minut w temp. 180 stopni C.
W międzyczasie zrobić galaretkę i odstawić ją do stężenia. upieczone ciasto ostudzić. A w tym czasie ubić na sztywno śmietankę, na koniec ubijania dodać cukier puder-1/3 szkl. cuktru pudru.
Na ostudzone ciasto wyłożyć tężejącą galaretkę, a na wierzch bitą śmietanę. Odstawić na 1 godzinę do lodówki.

 

file1394979940



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...