Babeczki z galaretką
Artykuł zewnętrzny
Ciasto: 30 dag mąki pszennej, 1/2 szkl. cukru pudru, 1jajko+ 1 żółtko, 20 dag margaryny, szczypta soli.
Wszystkie składniki połączyć, zagnieść ciasto. Owinąć w folię, schładzać pół godz. Następnie rozwałkować, wyciąć kółka i wylepić natłuszczone i cienko wysypane mąką foremki do babeczek.
Masa: 350 g śmietanki kremówki, 4 łyżki cukru pudru, śmietan-fix, galaretka, kolorowe drażetki, lentilki i żelki.
Śmietankę ubić z cukrem i foxem. Galaretkę przygotować wg przepisu na opak. i odstawić do całkowitego zastygnięcia. Następnie pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z kremówką. Napełnić babeczki, udekorować słodkościami.
Fajne, kolorowe, aż same oczy się śmieją…