mąka 30 dag
margaryna 20 dag
cukier 10 dag
żółtka 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka poziomkowa
śmietana w sprayu
truskawki
Mąkę, margarynę, cukier puder i żółtka wyrobić i zostawić w lodówce na 10 min. Foremki wylepiamy gotowym ciastem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10-15 min. w tem. 180 stopni.
Galaretkę poziomkową rozpuszczamy w 1 szklance gotującej wody. Studzimy, wstawiamy do lodówki na ½ godziny żeby się zsiadła. Następnie galaretkę siekamy, nakładamy w babeczki, dekorujemy śmietaną w sprayu lub własnoręcznie ubitą i dekorujemy truskawką ( może być świeża lub mrożona)
 
         
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
                    

 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                           
                           
                          