Babeczki poziomkowo – truskawkowe

29 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

mąka 30 dag
margaryna 20 dag
cukier 10 dag
żółtka 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka poziomkowa
śmietana w sprayu
truskawki

Mąkę, margarynę, cukier puder i żółtka wyrobić i zostawić w lodówce na 10 min. Foremki wylepiamy gotowym ciastem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10-15 min. w tem. 180 stopni.

Galaretkę poziomkową rozpuszczamy w 1 szklance gotującej wody. Studzimy, wstawiamy do lodówki na ½ godziny żeby się zsiadła. Następnie galaretkę siekamy, nakładamy w babeczki, dekorujemy śmietaną w sprayu lub własnoręcznie ubitą i dekorujemy truskawką ( może być świeża lub mrożona)

file1269886497



FORUM - bieżące dyskusje

Ukraińskie dzieci urodzone w Polsce…
Przy naszym deficycie demograficznym to jest jakaś wartość. Część z nich zostanie...
Nowa strona
Dla mnie najlepiej wygląda duża czcionka, bo nie trzeba wysilać wzroku.
Nasza czytelnia - jakie książki pol…
Ja czytam ostatnio biografię Krawczyka. Oczywiście sporo hagiografii jest w niej, bo...
Goście weselni do wynajęcia
Niezły pomysł:) Ale ja nie skorzystam, bo mam dużą rodzinę:)