Aromatyczny boczek pieczony

11 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 kg chudego boczku
    przyprawy:
    czosnek
    sól
    pieprz
    majeranek
    duża cebula

      Boczek natrzeć dużą ilością czosnku drobno posiekanego, solą i pieprzem i zostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu. (najlepiej na noc)

      Przełożyć do piekarnika, poukładać na wierzch cebulą grubo pokrojoną w krążki i posypać obficie majerankiem. Piec tyle godzin ile waży boczek (jak 1 kg to 1 godzinę). Podawać z pieczywem i musztardą.

      file1263239508



      FORUM - bieżące dyskusje

      Uzbekistan i Kazachstan
      Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
      kąpiel noworodka
      Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
      Perfumy i Internet
      Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
      Jak przygotować się do pracy w ogro…
      Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...