Aromatyczny boczek pieczony

11 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 kg chudego boczku
    przyprawy:
    czosnek
    sól
    pieprz
    majeranek
    duża cebula

      Boczek natrzeć dużą ilością czosnku drobno posiekanego, solą i pieprzem i zostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu. (najlepiej na noc)

      Przełożyć do piekarnika, poukładać na wierzch cebulą grubo pokrojoną w krążki i posypać obficie majerankiem. Piec tyle godzin ile waży boczek (jak 1 kg to 1 godzinę). Podawać z pieczywem i musztardą.

      file1263239508



      FORUM - bieżące dyskusje

      Doda Dream Show
      Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
      Pracoholizm
      AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
      klejenie butów
      Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
      Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
      Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....