Aromatyczny boczek pieczony

11 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 kg chudego boczku
    przyprawy:
    czosnek
    sól
    pieprz
    majeranek
    duża cebula

      Boczek natrzeć dużą ilością czosnku drobno posiekanego, solą i pieprzem i zostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu. (najlepiej na noc)

      Przełożyć do piekarnika, poukładać na wierzch cebulą grubo pokrojoną w krążki i posypać obficie majerankiem. Piec tyle godzin ile waży boczek (jak 1 kg to 1 godzinę). Podawać z pieczywem i musztardą.

      file1263239508



      FORUM - bieżące dyskusje

      Samotne wakacje - jak je spędzić?
      Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
      Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
      O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
      Problemy z roślinkami
      Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
      horoskopy, wróżby
      A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...