Aromatyczne skrzydełka z grilla

24 kwietnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg skrzydełek
przyprawa gyros
przyprawa do kebabu
kurkuma 1 szczypta
2 ząbki czosnku
1 łyżka keczupu
3 łyżki oleju
papryka ostra
pieprz

Skrzydełka opłukać, obciąć brzegi. Przyprawy wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, keczup i olej. Wszystko wymieszać, polać skrzydełka i wszystko razem wymieszać. Odstawić na noc szczelnie zamknięte w chłodnym miejscu. Grillować na grillu około 30 minut. Podawać z keczupem lub dowolną surówką i pieczywem.

file1272130734



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Największe błędy ślubnych stylizacj…
Ja widziałam niedopasowaną suknię do figury, młoda wyglądała jak opięty baleronik, no ale spełniła...
Gophering - zmora randkowiczów
Częste zjawisko, sama je widziałam - tzn. tej osoby już więcej nie widziałam :D
Salon fryzjerski w Poznaniu - gdzie…
Sama jeżdżę 35 km do mojej fryzjerki, ale to jedyna, co umie ułożyć moje...
Nadmierne poczucie odpowiedzialnośc…
To męczące, nie można wtedy zdać się na innych, tylko samemu się wszystkim zajmujesz...