Aromatyczne piersi z kurczaka w marynacie winno-pomarańczowej

10 stycznia 2012, dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

filet z kurczaka/pierś/ – 1 szt.podwójna

pomarańcza – 3 szt.

wino czerwone – 1,5 szkl.

oliwa – 2 łyżki

sól i pieprz do smaku

rozmaryn – 1/2 łyżeczki.

Wykonanie:

Piersi kurczaka umyć, zalać połową wina i najlepiej wstawić na noc do lodówki. Następnie je wyjąć, osuszyć i natrzeć solą oraz pieprzem. Na patelnię wlać olej i usmażyć piersi. Pomarańcze/2 szt./ obrać, podzielić na drobne kawałki, dodać do kurczaka, podlać pozostałym winem, dodać przyprawy i  dusić potrawę do miękkości.
Wyjąć mięso a powstały sos włożyć do blendera, zmiksować i polać nim mięsko.  Podawać z ryżem lub białym pieczywem. Udekorować pozostałą pomarańczą.
Smacznego!

file1326231696



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...