Argentyńskie szaszłyki z kurczaka
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
60 dag filetu z kurczaka, sól, pieprz, 1/2 szkl. oleju, 1/2 łyżeczki oregano, łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, 3 ząbki czosnku, czerwona i żółta papryka, 2 pomidory, 2 cebule.
Mięso umyć, pokroić na średniej wielkości kawałki. W misce zmieszać olej z przyprawami, doprawić sola i pieprzem oraz dodać posiekany czosnek. Marynować ok. 1-2 godz. Papryki oczyścić, pokroić w kostkę, pomidory i cebule pokroić w ósemki. Na patyczki szaszłykowe nadziewać na przemian kurczaka, pomidory, cebule i papryki. Grillować ok. 20 min.
Szaszłyki są naprawdę wyśmienite. Ja podaję je z frytkami i sałatką ze świeżych warzyw.