Argentyńskie szaszłyki z kurczaka

13 czerwca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

60 dag filetu z  kurczaka, sól, pieprz, 1/2 szkl. oleju, 1/2 łyżeczki oregano, łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, 3 ząbki czosnku, czerwona i żółta papryka, 2 pomidory, 2 cebule.

Mięso umyć, pokroić na średniej wielkości kawałki. W  misce zmieszać olej z przyprawami, doprawić sola i pieprzem oraz dodać posiekany czosnek. Marynować ok. 1-2 godz. Papryki oczyścić, pokroić w kostkę, pomidory i  cebule pokroić w ósemki. Na patyczki szaszłykowe nadziewać na przemian kurczaka, pomidory, cebule i papryki. Grillować ok. 20 min.

Szaszłyki są naprawdę wyśmienite. Ja podaję je z  frytkami i sałatką ze świeżych warzyw.

file1339579362



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...