Arganowa rapsodia czyli sałatka z olejem arganowym oraz winem szarym
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
Sałatka:
- 1 cukinia
- 2 pomidory
- 1 papryka
- 100g mozarella
- 100g szpinaku
- przyprawy
- olej arganowy
Sos:
- 2 łyżki oleju arganowego
- 2 łyżki szarego wina
- sok z cytryny
- zioła
Sposób przygotowania:Warzywa umyć, obrać z części niejadalnych i pokroić w kostkę. Pokropić olejem arganowym i grillować. Mozarellę również pokroić w kostkę, szpinak opłukać i poszatkować. Do miski włożyć szpinak, mozarellę oraz grillowane warzywa. Przyprawić według uznania. Olej arganowy, szare wino oraz sok z cytryny połączyć ze sobą, wymieszać z ziołami. Sałatkę polać sosem.Smacznego!