Arganowa rapsodia czyli sałatka z olejem arganowym oraz winem szarym

27 sierpnia 2012, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny
Składniki:

Sałatka:
  • 1 cukinia
  • 2 pomidory
  • 1 papryka
  • 100g mozarella
  • 100g szpinaku
  • przyprawy
  • olej arganowy

Sos:

  • 2 łyżki oleju arganowego
  • 2 łyżki szarego wina
  • sok z cytryny
  • zioła

    Sposób przygotowania:
    Warzywa umyć, obrać z części niejadalnych i pokroić w kostkę. Pokropić olejem arganowym i grillować. Mozarellę również pokroić w kostkę, szpinak opłukać i poszatkować. Do miski włożyć szpinak, mozarellę oraz grillowane warzywa. Przyprawić według uznania. Olej arganowy, szare wino oraz sok z cytryny połączyć ze sobą, wymieszać z ziołami. Sałatkę polać sosem.
    Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...