Arbuzowy Drink

14 stycznia 2011,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 75 dag miąższu z arbuza
  • 2 duże cytryny
  • 100 ml wytrawnego szampana
  • 4 plasterki cytryny
  • cząstki arbuza do dekoracji

Cytryny wyszorować,przekroić na pół,łyżeczką wyjąć miąższ, pokroić na małe kawałki.Miąższ wraz z sokiem nałożyć do naczynia i zamrażać, co jakiś czas mieszając. Miąższ z arbuza zmiksować z sorbetem cytrynowym. Dodać mocno schłodzonego szampana, dokładnie wymieszać, schłodzić w lodówce. Porcje sorbetu nakładać do pucharków. Przybrać kawałkami arbuza i plasterkami cytryny.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....