Anyżkowy kurczak

13 czerwca 2012, dodał: Niusha
Artykuł zewnętrzny

Nie każdy lubi anyżowy smak, my uwielbiamy i dla takich miłośników czegoś nowego, innego, niespotykanego, polecam nasz lekki, aromatyczny przysmak z grilla :-)

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka umyta i oczyszczona

1 średni fenkuł (bulwa kopru włoskiego)

około 1,5 łyżeczki anyżu mielonego

jogurt naturalny

odrobina wanilii lub ekstraktu waniliowego

gwiazdki anyżu do ozdobienia :-)

Przygotowanie:

Mięso kroimy w cieniutkie plastry (ja miałam zamrożone takie łatwiej pokroić), fenkuł obieramy i kroimy w plastry. W naczyniu układamy po skosie na zmianę plaster mięsa i plaster fenkułu, zalewamy jogurtem wymieszanym z anyżem i wanilią (ta nie jest konieczna, ale dodaje wyjątkowego „kremowego” smaku). Na noc do lodówki. Następnego dnia odlewamy „wodę” i grillujemy do miękkości, ozdabiamy gwiazdkami anyżu. Smacznego :-)

file1339582979



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...