Antar w marynacie z chilli, limonką i kolendrą

25 listopada 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

O tym , że Antar jest smaczną rybą przekonałam się już dawno. Dotychczas kupowałam filety . Teraz udało mi sie kupić małe Antary w całości ( bez głowy , wypatroszone i oskrobane ) .

Czas : 30 minut + marynowanie

Składniki :

  • 2 małe tuszki z  Antara ( takie na porcję każdy )
  • olej z pestek winogron
  • 1 łyżka masła
  • mąka
  • cytryna
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • 2 łyżki Sosu chilli z limonką i kolendrą (Tao-Tao )

Umyć i osuszyć ryby . Zrobić marynatę z 5 łyżek oleju , sokiem z 1/2 cytryny , sosem chilli z limonką i kolendrą i szczyptą pieprzu cytrynowego .Polać ryby i wstawić w zamykanym pojemniku do lodówki na 1 godzinę .

Wyjąć rybę z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .

Obtoczyć w mące .

Na patelni rozgrzać olej i smażyć Antara na chrupko .W ostatniej fazie smażenia dołożyć masło .

Podałam z ryżem smażonym – duszonym na bulionie , a następnie doduszonym z marchewką , groszkiem i kukurydzą ( ,,Ryż z warzywami czyli Buniotto ” )

file1322246224



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...