Angielska zupa z brokułów

Avatar photo
18 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 szalotki
1 ząbek czosnku
sól
35 dkg brokułów
50 dkg brukselki
2 dkg masła lub margaryny
pieprz
850 ml bulionu
cukier
15 dkg gęstej kwaśnej śmietany.

Przygotowanie:

Czosnek i szalotkę pokroić w małą kostkę. Brukselkę oczyścić, brokuły podzielić na różyczki. W garnku rozgrzać masło, zeszklić na nim czosnek i szalotki. Dodać brokuły oraz brukselkę. Krótko podsmażyć. Podlać bulionem i dusić pod przykryciem ok. 15 min. Zupę zmiksować. Dodać śmietanę, zagotować. Przyprawić solą, czarnym pieprzem i cukrem. Zupę rozlać do miseczek. Można udekorować śmietaną, brokułami lub podawać z grzankami.
pea_fava_soup1a



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.