Ananasowy schabik

11 maja 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowany schab z ananasem

Składniki:
1 małego ananasa
1/2 dużego ananasa
1 limonka
2 łyżki przyprawy do grilla
1 łyżka oliwy z oliwek
4 kotlety ze schabu z kością
kliny limonki i gałązki kolendry do przybrania
Przygotowanie:
Ostrym nożem, wzdłużnie przekroić małego ananasa otrzymując 4 kliny i pozostawiając zieloną koronę. Z drugiego wycisnąć 1 łyżkę soku i wydrążyć 2 łyżki miąższu. W małej miseczce wymieszać miąższ i sok, dodać przyprawę i olej. Nasmarować mięso po obu stronach. Położyć kotlety na gorącym ruszcie grilla i piec 10 do 12 min., raz obracając. Kotlety powinny być rumiane na zewnątrz, a wewnątrz lekko różowe. Pod koniec pieczenia mięsa położyć na ruszcie kliny ananasa, cięciem w dół i grillować owoce przez ok. 5 min. Przełożyć mięso i ananasy na talerz. Udekorować gałązkami kolendry.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...