Ananasowy schabik

11 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowany schab z ananasem

Składniki:
1 małego ananasa
1/2 dużego ananasa
1 limonka
2 łyżki przyprawy do grilla
1 łyżka oliwy z oliwek
4 kotlety ze schabu z kością
kliny limonki i gałązki kolendry do przybrania
Przygotowanie:
Ostrym nożem, wzdłużnie przekroić małego ananasa otrzymując 4 kliny i pozostawiając zieloną koronę. Z drugiego wycisnąć 1 łyżkę soku i wydrążyć 2 łyżki miąższu. W małej miseczce wymieszać miąższ i sok, dodać przyprawę i olej. Nasmarować mięso po obu stronach. Położyć kotlety na gorącym ruszcie grilla i piec 10 do 12 min., raz obracając. Kotlety powinny być rumiane na zewnątrz, a wewnątrz lekko różowe. Pod koniec pieczenia mięsa położyć na ruszcie kliny ananasa, cięciem w dół i grillować owoce przez ok. 5 min. Przełożyć mięso i ananasy na talerz. Udekorować gałązkami kolendry.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie chodzicie w weekendy na impre…
Ja z całą rodziną często w weekendy wybieramy się do Energylandii w Zatorze. Mnóstwo...
odpryskujący lakier
Dla wzmocnienia i przedłużenia trwałości manicure możesz wykorzystać specjalne produkty typu top...
Jak schudnąć po ciąży
Aby podkręcić redukcję tłuszczu i w jak najszybszy sposób schudnąć po ciąży dzięki ćwiczeniom,...
Skręcanie włosów
Najprostszym sposobem jest związanie włosów w warkocz i pozostawienie ich na parę godzin. Najlepszy...