Ananasowy kurczak z grilla

13 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Ananasowy kurczak z grilla
Składniki:
5 grubych plastrów świeżego ananasa
½ szklanki sosu Mojo Criollo Marinade
1 łyżka oleju
4 filety z piersi kurczaka (połówki).
Przygotowanie:
1 plaster ananasa zmiksować w blenderze. Odłożyć 2 łyżki. Pozostałą masę wlać do dużego worka ziptop, dodać kurczaka i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godz. Ruszt grilla nasmarować olejem. Wyjąć kurczaka z marynaty. Kurczaka grillować ok. 5 min. Po tym czasie położyć na ruszcie plastry ananasa. Grillować wspólnie z mięsem ok. 3 min. Mięso powinno być miękkie, a ananas lekko zrumieniony. Zdjąć z rusztu, kurczaka pokroić, skropić odłożonymi 2 łyżki marynaty. Udekorować posiekaną kolendrą. Można podawać z czarną fasolą, awokado w plasterkach lub/i surówką z czerwonej cebuli.



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...