Ananasowy kurczak z grilla

13 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Ananasowy kurczak z grilla
Składniki:
5 grubych plastrów świeżego ananasa
½ szklanki sosu Mojo Criollo Marinade
1 łyżka oleju
4 filety z piersi kurczaka (połówki).
Przygotowanie:
1 plaster ananasa zmiksować w blenderze. Odłożyć 2 łyżki. Pozostałą masę wlać do dużego worka ziptop, dodać kurczaka i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godz. Ruszt grilla nasmarować olejem. Wyjąć kurczaka z marynaty. Kurczaka grillować ok. 5 min. Po tym czasie położyć na ruszcie plastry ananasa. Grillować wspólnie z mięsem ok. 3 min. Mięso powinno być miękkie, a ananas lekko zrumieniony. Zdjąć z rusztu, kurczaka pokroić, skropić odłożonymi 2 łyżki marynaty. Udekorować posiekaną kolendrą. Można podawać z czarną fasolą, awokado w plasterkach lub/i surówką z czerwonej cebuli.