Ananasowy kurczak z grilla

13 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Ananasowy kurczak z grilla
Składniki:
5 grubych plastrów świeżego ananasa
½ szklanki sosu Mojo Criollo Marinade
1 łyżka oleju
4 filety z piersi kurczaka (połówki).
Przygotowanie:
1 plaster ananasa zmiksować w blenderze. Odłożyć 2 łyżki. Pozostałą masę wlać do dużego worka ziptop, dodać kurczaka i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godz. Ruszt grilla nasmarować olejem. Wyjąć kurczaka z marynaty. Kurczaka grillować ok. 5 min. Po tym czasie położyć na ruszcie plastry ananasa. Grillować wspólnie z mięsem ok. 3 min. Mięso powinno być miękkie, a ananas lekko zrumieniony. Zdjąć z rusztu, kurczaka pokroić, skropić odłożonymi 2 łyżki marynaty. Udekorować posiekaną kolendrą. Można podawać z czarną fasolą, awokado w plasterkach lub/i surówką z czerwonej cebuli.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Moje dziecko ma depresję ?
Depresja u dzieci, podobnie jak u dorosłych, wiąże się z długotrwałym obniżeniem nastroju. W przeciwieństwie...
sny erotyczne
Często sny erotyczne nie są bezpośrednio związane z rzeczywistymi pragnieniami seksualnymi, lecz stanowią odzwierciedlenie...
Jak rozciągnąć buty?
Na początek najprostsza domowa metoda, czyli wypychanie butów skarpetami, zwiniętymi kawałkami materiałów lub też...
Naczyniak
Naczyniaki to niezłośliwe nowotwory wywodzące się z drobnych naczyń krwionośnych, tzw. włośniczek. Dochodzi...