Ananas z sorbetem kokosowym

7 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowany ananas z sorbetem kokosowym
Składniki:
olej roślinny
1 ananas, obrany, pokrojony w poprzek na 4 grube plastry
2 łyżki miodu
1/8 łyżeczka pieprzu cayenne
1 kubek sorbetu kokosowego
1/4 szklanki świeżych liści mięty
Przygotowanie:
Ruszt grilla dokładnie nasmarować olejem. W misce wymieszać ananasa z miodem i cayenne. Grillować owoce do koloru jasnobrązowego (do pojawienia się charakterystycznych znaków), od 10 do 15 min., obracając. Podawać z sorbetem kokosowym, udekorować miętą.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...