Szaszłyk – Ali Nazik

25 października 2010,
dodał: joannan
Artykuł zewnętrzny

Alik Nazik to danie z menu Restauracji Maho. Jest to szaszłyk z grillowanych małych kawałków wątróbki jagnięcej.

Składniki:

  • jagnięcina marynowana 200 g
  • pasta z bakłażana 100 g
  • jogurt 100 g
  • czosnek 5 g
  • sól 7  g

Przygotowanie:

Zgrillować marynowaną jagnięcinę. Wymieszać pastę z bakłażana, z jogurtem, czosnkiem i solą. Na dno naczynia wlać pastę bakłażana wymieszaną z jogurtem a następnie dodać zgrillowaną jagnięcinę, całość zapiec w piekarniku.

Wszystkich tych, którym nie udało się przyrządzić tej potrawy w domu zapraszamy do Restauracji Maho.


www.maho.com.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....