Agrestowiec – kremowe ciasto bez pieczenia

18 lipca 2012, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

60 dkg.agrestu,

3 szklanki mleka,

2 budynie waniliowe,

2 galaretki cytrynowe,

3 paczki herbatników,

2 łyżki żelatyny,

Wykonanie:

Herbatnikami wyłożyć formę 25 x 28.Żelatynę rozpuścić w 3-4 łyżkach wody i podgrzewając na małym ogniu roztopić.Mleko zagotować i przyrządzić budynie ( jeśli są to budynie bez cukru to należy dodać 4 łyżki cukru). Do gorącego budyniu wsypać,umyty,osuszony i oczyszczony z ogonków agrest.Mieszając budyń z agrestem doprowadzić do zagotowania.Następnie zdjąć z ognia,wlać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać.Masę wlać na herbatniki. Odstawić do schłodzenia.Galaretki przygotować wg.przepisu na opakowaniu.Na zastygłą i chłodną masę agrestowo – budyniową wlać tężejącą galaretkę.Chłodzić w lodówce min.2 godziny.

file1342591559



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Polecam zajrzeć do DOZu, można u nich zamówić z dostawą do apteki stacjonarnej,...
Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...