Agrestowiec – kremowe ciasto bez pieczenia

18 lipca 2012, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

60 dkg.agrestu,

3 szklanki mleka,

2 budynie waniliowe,

2 galaretki cytrynowe,

3 paczki herbatników,

2 łyżki żelatyny,

Wykonanie:

Herbatnikami wyłożyć formę 25 x 28.Żelatynę rozpuścić w 3-4 łyżkach wody i podgrzewając na małym ogniu roztopić.Mleko zagotować i przyrządzić budynie ( jeśli są to budynie bez cukru to należy dodać 4 łyżki cukru). Do gorącego budyniu wsypać,umyty,osuszony i oczyszczony z ogonków agrest.Mieszając budyń z agrestem doprowadzić do zagotowania.Następnie zdjąć z ognia,wlać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać.Masę wlać na herbatniki. Odstawić do schłodzenia.Galaretki przygotować wg.przepisu na opakowaniu.Na zastygłą i chłodną masę agrestowo – budyniową wlać tężejącą galaretkę.Chłodzić w lodówce min.2 godziny.

file1342591559



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz