A może z parówką?
Artykuł zewnętrzny
Czas : 1 godzina
Składniki :
- 4 ziemniaki
- 2 jajka
- 2 grube drobiowe serdelki ( lub twarde – nie maziowate parówki )
- 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki
- 1/2 szklanki groszku konserwowego ( 1 malutka puszka Bondouella = 200 g )
- 1/4 szklanki kukurydzy konserwowej ( 1/2 małej puszki Bondouella=100 g )
- majonezu czosnkowego ( Kielecki )
- 2 łyżki oleju ( z pestek winogron )
- pieprz mielony
- 4 łyżki pokrojonego szczypiorku
Ugotować na twardo jajka i ziemniaki w mundurkach. Obrać jedno i drugie. Ostudzić .Groszek i kukurydzę odsączyć .Ziemniaki i serdelki obrać ze skórki i pokroić w plasterki , a obrane ze skorupek jajka w kostkę . Wymieszać delikatnie wszystkie składniki ze sobą i z olejem. Dodać majonez .Zamieszać -doprawić do smaku- posypać natką i szczypiorkiem – udekorować. Zostawić w lodówce ok 30 minut.