A la bakłażan

12 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

      cebula
      martadela lub parówki
      papryka czerwona
      ser żółty
      jajko
      tarta bułka
      sól
      vegeta
      pieprz
      bazylia
      pieprz kajeński

        Bakłażana pokroić na cienkie plastry, posolić i odstawić na 15-20 minut. Następnie obmyć goryczkę i obsuszyć. Posypać Vegetą, pieprzem i bazylią. Podsmażyć cebulkę z papryką pokrojoną w paseczki z przyprawami. Na plaster bakłażana kłąść plasterek martadeli, podsmażoną paprykę z cebulką i przykryć plasterkiem sera i następnie drugim plastrem bakłażana. Najlepiej obwiązać nicią, żeby się nie rozpadło. Obtoczyć w jajku i w tartej bułce i smażyć na złoto na oleju. Podawć z dowolną surówką.

        file1263309985



        FORUM - bieżące dyskusje

        Reportaże, książki oparte na faktac…
        Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
        Klasyka literatury - do czego wraca…
        Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
        ulubione filmy
        Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
        Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
        "Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...