A la bakłażan

12 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

      cebula
      martadela lub parówki
      papryka czerwona
      ser żółty
      jajko
      tarta bułka
      sól
      vegeta
      pieprz
      bazylia
      pieprz kajeński

        Bakłażana pokroić na cienkie plastry, posolić i odstawić na 15-20 minut. Następnie obmyć goryczkę i obsuszyć. Posypać Vegetą, pieprzem i bazylią. Podsmażyć cebulkę z papryką pokrojoną w paseczki z przyprawami. Na plaster bakłażana kłąść plasterek martadeli, podsmażoną paprykę z cebulką i przykryć plasterkiem sera i następnie drugim plastrem bakłażana. Najlepiej obwiązać nicią, żeby się nie rozpadło. Obtoczyć w jajku i w tartej bułce i smażyć na złoto na oleju. Podawć z dowolną surówką.

        file1263309985