A la bakłażan

12 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

      cebula
      martadela lub parówki
      papryka czerwona
      ser żółty
      jajko
      tarta bułka
      sól
      vegeta
      pieprz
      bazylia
      pieprz kajeński

        Bakłażana pokroić na cienkie plastry, posolić i odstawić na 15-20 minut. Następnie obmyć goryczkę i obsuszyć. Posypać Vegetą, pieprzem i bazylią. Podsmażyć cebulkę z papryką pokrojoną w paseczki z przyprawami. Na plaster bakłażana kłąść plasterek martadeli, podsmażoną paprykę z cebulką i przykryć plasterkiem sera i następnie drugim plastrem bakłażana. Najlepiej obwiązać nicią, żeby się nie rozpadło. Obtoczyć w jajku i w tartej bułce i smażyć na złoto na oleju. Podawć z dowolną surówką.

        file1263309985



        FORUM - bieżące dyskusje

        Włosy wypadają i łamią się... jak s…
        Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
        Nadkwasota
        Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
        Co sądzicie o liposukcji.
        Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
        Powiekszenie biustu
        W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...