A la bakłażan

12 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

      cebula
      martadela lub parówki
      papryka czerwona
      ser żółty
      jajko
      tarta bułka
      sól
      vegeta
      pieprz
      bazylia
      pieprz kajeński

        Bakłażana pokroić na cienkie plastry, posolić i odstawić na 15-20 minut. Następnie obmyć goryczkę i obsuszyć. Posypać Vegetą, pieprzem i bazylią. Podsmażyć cebulkę z papryką pokrojoną w paseczki z przyprawami. Na plaster bakłażana kłąść plasterek martadeli, podsmażoną paprykę z cebulką i przykryć plasterkiem sera i następnie drugim plastrem bakłażana. Najlepiej obwiązać nicią, żeby się nie rozpadło. Obtoczyć w jajku i w tartej bułce i smażyć na złoto na oleju. Podawć z dowolną surówką.

        file1263309985



        Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

        Dodaj komentarz


        FORUM - bieżące dyskusje

        Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
        Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
        Jak poznałyście i zakochałyscie się…
        Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
        Wzór na spodniach
        Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
        wzdęcia
        Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...