A co w środku ?

3 sierpnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 3 jajka na twardo
  • 1 łyżeczka pokrojonych kaparów ( używam ,, polskich kaparów z nasion nasturcji ” )
  • 1 łyżka miękkiego białego sera
  • olej ( używam z pestek winogron )
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz mielony ( dobrze by było użyć biały )
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
  • 2 łyżki bardzo drobno pokrojonej cebulki
  • do dekoracji kawior  lub caviart , chrzan wasabi  lub inne

Jajka ugotowane na twardo przekroić na połówki i wyjąć żółtka. utrzeć je z serem .Dodać pokrojone kapary .Po woli ucierać na pulchną masę dodając po odrobinie oleju. Doprawić do smaku solą , pieprzem , sokiem z cytryny .

Włożyć w miejsce żółtek utartą masę .Złożyć jajka tak by się skleiły i wyglądały jak całe.

Z majonezu, cebulki, kopru zrobić sos .Doprawić do smaku solą i pieprzem .

Jajka układać na listku sałaty . Oblewać sosem tak by pokrywał jajko.

Udekorować koprem, kaparami. Ja dodatkowo udekorowałam zielonym kawiartem z chrzanu Wasabi i ikra z pastrąga .

file1280817395



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...