Potrawka z pomidorów

26 lutego 2011,
dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 cebule,
0,5 margaryny,
30 dag kiełbasy śląskiej,
30 dag żółtego sera gouda,
1,5 kg pomidorów,
pieprz i wegeta do smaku

 Roztopić margaryne i wsypać pokrojoną cebulę, lekko podsmażyć dodac pokrojoną w kostkę kiełbasę , podsmażyć dodac pokrojone pomidory ( dobrze dojrzałe) gotować do wyparowania wody dodać pokrojony ser żółty i przyprawić . podgrzewać do rozpuszczenia sera.

Podewać z chlebem – na ciepło

file1298710286



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...