Zupa meksykańska na zmęczenie po imprezach!
* pieczarki 0,5 kg
* koncentrat pomidorowy 200 ml
* papryka 3 sztuk
* ostra papryka 1 sztuk – chili lub jalapeno
* kukurydza 200/250 ml
* czerwona fasola 200/250 ml
* ząbek czosnku
* przy
1. Mięso mielone smażymy na patelni aż będzie gotowe. Dodajemy posiekany czosnek i na nim smażymy i dodajemy przyprawy : pieprz czarny bądź kolorowy żeby było ostrzej !
2. Pieczarki kroimy w talarki i także na drugiej patelni dusimy. Paprykę kroimy w kostkę.
3. Do garnka ok 2 l wlewamy do połowy wodę, wrzucamy mięso mielone, pieczarki, kukurydze i fasolkę z puszki, pokrojona paprykę oraz ostra papryczkę chili lub jalapeno -lepsza chili bo ostrzejsza :) Zalewamy koncentratem pomidorowym.
4. Gotujemy około 2,5h aż będzie przepyszny – tak tak przepyszny -zapach ! Wtedy zupa jest idealna !
5. Najlepiej ją jeść następnego dnia, aż składniki się dobrze ze sobą połączą. Idealna zupka która może być także całym
obiadem.
Zupa przez wszystkich moich przyjaciół – nazywana -najlepszym sposobem na dzień po imprezie – kac mija migusiem !
Imprezować potem można dalej bez problemów :)