Sałatka z gotowanego na bulionie Farfale
Artykuł zewnętrzny
Prościutka sałatka takie dwa w jednym . Gotowałam makaron do obiadu to wrzuciłam trochę więcej i jest kolacja .
Czas : 30 minut
Składniki :
- 10 dag suchego makaronu Farfale
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 2 kostki bulionu drobiowego
- 4 cienkie paróweczki cielęce
- 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- pieprz grubo mielony kolorowy do smaku
- szczypta soli do smaku
- 2 pełne łyżki majonezu
Zagotować ok 2 litrów wody z kostkami bulionowymi i kurkumą . Wrzucić makaron . Zamieszać i ugotować al dente ..Zmieszać z łyżką oleju by się nie sklejał. Odcedzić .
Parówki pokroić w plasterki .
Wymieszać makaron, parówki , natkę , czosnek i majonez . Doprawić do smaku solą i pieprzem .
Zostawić w lodówce by smaki się przegryzły