Makaron z czerwonym pesto

28 października 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

250 g makaronu (ja użyłam  mafaldine corte)

1 kostka rosołowa – bulion drobiowy

Sos pesto:

pół szklanki oleju słonecznikowego

10 suszonych pomidorów

5 orzechów nerkowca

5 dkg parmezanu

5 dkg sera Pecorino Romano

5 liści bazylii

2 ząbki czosnku

1 mała czerwona papryczka pepperoni

pół łyżeczki SmakoMyku

Wykonanie:

Połowę oleju słonecznikowego oraz wszystkie składniki sosu wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy oleju tak, żeby wyszedł nam gęsty sos.

Makaron wraz z kostką rosołową wrzucamy do wrzątku i gotujemy al dente. Odcedzamy (nie przelewamy zimną wodą). Gorący makaron mieszamy z sosem.

Smacznego!

file1256730224



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...