Schab nadziewany

3 marca 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

schab nadziewany

– 4 grube kotlety schabowe bez kości
– 4 łyżeczki żurawiny
– 4 grube plastry żółtego sera
– sól, pieprz
– 2 saszetki ryżu
– 3 plastry ananasa
– torebka suszonej żurawiny

Kotlety naciąć tak, aby powstała głeboka kieszeń, w każdej kieszeni umieścić plaster sera i łyżkę żurawiny ze słoika, oprószyć solą i pieprzem, przesmażyc na oleju z obu stron, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 40 minut. Ugotować ryż, wymieszać z suszoną żurawina oraz pokrojonym w kostkę ananasem, podawać do sznycli.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...