Fale Dunaju inaczej

8 grudnia 2011, dodał: renia577
Artykuł zewnętrzny

file1290716393

składniki:

  • kostka margaryny
  • op.cukru waniliowego Delecta
  • 200g cukru pudru
  • 5 jaj
  • 375g mąki
  • 200 ml mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • Krem:200 g margaryny
  • 200 g cukru pudru
  • 250 g twarogu

Polewa:tabliczka gorzkiej czekolady

Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym Delecta, dodać żółtka, ma końcu mąkę z proszkiem do pieczenia Delecta, mleko i pianę z białek. Do wyłożonej pergaminem formy przełożyć 1/2 ciasta. Drugą część połączyć z roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Wyłożyć na jasne ciasto.Piec 45 min. w temp.160 stopni.  Miękką margarynę utrzeć z cukrem, dodać twaróg. Wyłożyć na letnie ciasto, wstawić do lodówki na ok.1 godz. Czekoladę rozpuścić i polać ciasto.