Kapusta z grzybami wigilijna

23 listopada 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • kapusta kiszona 1,5 kg
  • grzyby suszone 15 dag najlepiej borowiki
  • cebula 1 szt
  • olej lniany 1/4 szklanki
  • liść laurowy 2 szt
  • ziele angielskie 5 szt
  • sól 1/2 łyżeczki
  • pieprz 1 szczypta
  • mąka 1 łyżka

Kapustę kiszoną należy opłukać, zalać wodą i gotować. Pod sam koniec jej gotowania należy doprawić do smaku. Grzyby należy  wcześniej namoczyć, odcedzić i usmażyć na oleju razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Gdy zmiękną posolić je i dodać do kapusty. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotować do miękkości. Zrobić zasmażkę z mąki i oleju lnianego i zaprawić kapustę. Wersja na wigilię.

file1290510700



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...